Τοποθεσία

Μόνο 55 χλμ. από την Αθήνα, στην σκιά του όρους Γεράνεια, βρίσκεται η Κινέτα. Η Κινέτα είναι ένα πευκόφυτο παραθεριστικό θέρετρο όπου από την δεκαετία του 60 πολλοί διάσημοι της εποχής και μη, το επέλεξαν για να οικοδομήσουν την εξοχική κατοικία τους. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους προορισμούς της Δυτικής Αττικής και όχι άδικα αφού τα συνδυάζει όλα. Είναι η δυτικότερη περιοχή του Νομού και διαθέτει παραλίες με λευκό βότσαλο και άμμο σε μήκος 6 χιλιομέτρων.

Τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου, βρέχουν την παραλία της Κινέτας με το χαρακτηριστικό ψιλό βοτσαλάκι να εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα, καθώς και είναι μια από τις μεγαλύτερες του Βόρειου Σαρωνικού. Είναι ιδανική για άθληση και χαλάρωση. Βeach bars και καφέ είναι ανοιχτά για να ντύσουν με τη μουσική τους και να σε δροσίσουν με καφέδες και ποτά κατά τις ζεστές ημέρες και νύχτες του καλοκαιριού.

Η περιοχή διαθέτει από εστιατόρια με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μέχρι και εστιατόρια με μεσογειακή κουζίνα. Τα παραδοσιακά ταβερνάκια δίπλα στην θάλασσα θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία, συνδυάζοντας το μπάνιο σας με ένα ποτηράκι ούζο με μεζέ. Χορτάστε με τις σπιτικές γεύσεις, που με μεράκι και αγάπη ετοιμάζονται για εσάς.